Leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar, byder velkommen til DemensDagene 2024

Højdepunkter fra DemensDagene 2024

Temaet for DemensDagene 2024 var lighed i sundhed for mennesker med demens. Se eller gense nogle af højdepunkterne her.

Alle bør have lige adgang til sundhed, men mange faktorer påvirker muligheden for lighed i sundhed for mennesker med demens. Læs mere om emnet i et interview med leder af Nationalt Videnscenter for Demens, Gunhild Waldemar, og videnscentrets uddannelsesleder Karen Tannebæk.

Læs interviewet her.

Artiklen stammer fra årsmagasinet, som du kan se her.

Filmklip med udvalgte oplægsholdere

Der var mere end 50 forskellige oplægsholdere på DemensDagene 2024. Her kan du se eller gense hovedpointerne fra tre af dem, nemlig Helle Terkildsen Maindal, Preben Engelbrekt og Rikke Høgsted.

Filmklip med professor Helle Terkildsen Maindal:

Professor Helle Terkildsen Maindal fortæller om begrebet Organisatorisk sundhedskompetence, der handler om at forstå sundhedsbudskaber, navigere i dem og træffe de rette valg.

Filmklip med stifter af Det Nationale Sorgcenter Preben Engelbrekt:

Stifter af Det Nationale Sorgcenter Preben Engelbrekt fortæller om begrebet Ventesorg, der er sorgen forud for et dødsfald.

Filmklip med psykolog fra Institut for Belastningspsykologi, Rikke Høgsted:

Psykolog Rikke Høgsted fra Institut for Belastningspsykologi fortæller om at have et psykisk belastende job.

Se flere film fra Nationalt Videnscenter for Demens på videosiden.

Uddeling af Ældreministeriets to Demenspriser

Vi er glade for, at ældreminister Mette Kierkgaard endnu engang valgte DemensDagene som platform for uddeling af ministeriets to Demenspriser Medarbejderprisen og Pårørendeprisen.

Årets pårørendepris gik til Peter Christensen, der blev anerkendt for sit mangeårige og store engagement og sin enestående evne til at skabe relationer i arbejdet som frivillig i Hjørrings demenstilbud. Indstilleren Dorthe Rueskov Andersen, Hjørring Kommune, modtog prisen på vegne af Peter Christensen.

Årets medarbejderpris gik til Dorthe Schmidt Jensen, afdelingsleder i botilbuddet Bo-Vejle i Vejle Kommune. Hun blev hædret for at gøre en afgørende forskel for borgere med kognitiv funktionsnedsættelse.

Ældreminister Mette Kierkgaard sammen med vinderen af Medarbejderprisen Dorthe Schmidt Jensen, leder på botilbuddet Bo-Vejle, og Dorthe Rueskov Andersen, der modtog Pårørendeprisen på vegne af Peter Christensen, der er frivillig i Hjørring
Ældreminister Mette Kierkgaard sammen med Dorthe Rueskov Andersen (til venstre), der modtog Pårørendeprisen på vegne af Peter Christensen, som er frivillig i Hjørring, og vinderen af Medarbejderprisen Dorthe Schmidt Jensen, leder af botilbuddet Bo-Vejle.

Uddeling af posterpris

Igen i år afspejlede posterudstillingen, at der er mange vigtige projekter i gang landet over. Posterprisen blev traditionen tro uddelt til en særligt vellykket præsentation af et projekt på demensområdet.

I år gik prisen til forsker og ph.d. Anders Møller Jensen fra VIA University College i Holstebro for sin poster ”Inddragelse af mennesker med demens i undervisning af 3. semester sygeplejestuderende”.  

Projektet afspejler et sympatisk og vigtigt initiativ, nemlig at sygeplejestuderende – som en del af uddannelsen – møder mennesker med demens ’ i virkeligheden’ – og ikke kun tilegner sig teoretisk viden om demens.

Forsker og ph.d. Anders Møller Jensen fra VIA University College i Holstebro for sin poster ”Inddragelse af mennesker med demens i undervisning af 3. semester sygeplejestuderende”
Tillykke til forsker og ph.d. Anders Møller Jensen fra VIA University College i Holstebro for sin poster ”Inddragelse af mennesker med demens i undervisning af 3. semester sygeplejestuderende”.

Tak til alle jer, der besøgte vores stand

Igen i år besøgte mange af jer videnscentrets stand og fik en snak eller udleveret forskellige materialer. Interessen var stor, blandt andet for den helt nye e-learning ABC Demens delirium, som I tog rigtig godt imod.

Også tak for jeres engagement i temaet Lighed i sundhed, som mange af jer delte jeres tanker om i slidoen:

Hvordan kan du understøtte lighed i sundhed i din daglige praksis?

Her er et lille udvalg af jeres input:

"Vi har gode erfaringer med at oprette lokale vedvarende sociale netværk både for mennesker med demens og deres pårørende i et samarbejde med Kokkedal kirke, kommunens demenskoordinator, Hørsholm Mølles Håndværkerforening, en privat have og Frivilligcentret."

"I mit arbejde som demenskonsulent taler vi meget om de borgere uden pårørende, der skal tilbydes ledsageraftale, så de kommer afsted til deres lægebesøg m.m. Jeg elsker mit job."

"Udbredelse af viden, fokus på faglige kompetencer i alle faggrupper."

"Øget fokus på sociale indsatser og mere socialpædagogik."

"Øget fokus på mulig delir, smerter og infektioner så borgerne tidligere kan komme i kontakt med sundhedsvæsnet."

"Ved at hjælpe borgen til fx øjenlæge, og sygehuset."

"At vi får mulighed for at følge borger til fx sygehus og anden pleje. Og at der lægges motion ind i hverdagen."

På gensyn til DemensDagene 2025

Det var en fornøjelse at møde så mange af jer, og vi håber meget at se jer igen til næste år, når vi afholder DemensDagene 2025 den 14.-15. maj i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

background image
Få besked, når vi åbner for tilmeldinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for fagpersoner og få besked, når vi åbner for tilmeldinger til DemensDagene 2025.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til tilmelding, betaling og kommerciel udstilling, så kontakt kursus- og konferencesekretær Eva Havskjær på eva.havskjaer@regionh.dk eller tlf. 3545 6922.

Følg med i vores nyhedsbrev eller via LinkedIn og Facebook.

Konferencen arrangeres af Nationalt Videnscenter for Demens.

Senest opdateret: