Hjernens arbejdsdeling
Den forreste del af storhjernen (frontallappen) tager sig af bevidst tankegang, planlægning og organisering. Det er også her opmærksomhed understøttes, ligesom frontallappen har betydning for vores følelsesliv. Lugtesans og smagssans bearbejdes i gamle, dybtliggende områder mellem pande- og tindingelappen.
Den øverste del af hjernen, kaldet isselappen (parietallap), står for opfattelsen af mange forskellige sanseindtryk som fx smerte, berøring, tryk og temperatur samt føle- og stillingssans.
Tindingelapperne (temporallap), som findes på hver side af hjernen, tager sig af bl.a. bearbejdning af lydindtryk, sprog og hukommelse. Nakkelappen (occipitallap), der sidder bagerst i hjernen lige over lillehjernen, opfanger og fortolker synsindtryk.
Lillehjernen (cerebellum) tager sig af de mest basale funktioner som balance, motorisk koordinering og muskelsamarbejde. Lillehjernen er forbundet med resten af hjernen og modtager informationer fra øjne, ører og muskler. Lillehjernen har især betydning for vores finmotorik.